Imagine

Imagine

torsdag 30 januari 2014

Pyro

Har inte sovit bra inatt. Vaknade varje timme och kunde inte andas. Har ätit massa frukter och druckit sjukt mycket vatten idag och ska strax och köpa nässpray, allergitabletter och annat bra mot förkylning/pollenallergi. Jag tror att det är en blandning mellan båda. Satt idag och kollade på kartan vart jag vill åka framöver, det blev många ställen. Först måste jag skaffa ett Ovchipkaart som är som ett busskort som fungerar på alla tåg/bussar/spårvagnar här och det som är bra med de är att man får rabatt på alla resor, ibland halva priset. 


onsdag 29 januari 2014

Possibility

Är ensam hemma med barnen till imorgon kväll.
Började dagen precis som vanligt, sen cyklade jag till Hema och åt frukost med de andra tjejerna i vanlig onsdagsordning. Gillar den rutinen skarpt faktiskt. Efter 2 timmar cyklad jag hem igen, tog bilen och handlade och sen körde jag mamman till Schiphols flygplats. 
Båda var borta över eftermiddagen på play date's så passade på att fixa lite här hemma och lagade mat. Nu ligger båda och sover utan en protest eller tår vilket känns otroligt bra. Har lärt känna dessa 2 flickor väldigt snabbt och ser fram emot att lära känna dom mer under året.

Jag har börjat känna mig lite rastlös nu, kan vara för att jag fått ordning på alla rutiner här hemma och behöver något utanför hemmet att göra. Funderar på om jag ska trotsa min snuva och kanske börja springa lite på kvällarna. Körde lite styrka hemma igår och kan knappt böja mig ner idag för mina ben värker så mycket. 

Längtar idag extra mycket till min egen familj kommer till mig i April. Känner mig lite som barnen som längtar efter sin mamma när hon är borta. Är snart en månad sen vi sa "ses snart" på Landvetter. Tiden går skrämmande fort. 

Ska sätta mig imorgon och försöka titta ut ställen jag vill besöka här i Holland, känns som att jag behöver få lite struktur på mina helger och försöka ta vara på så mycket av tiden som jag bara kan. 

tisdag 28 januari 2014

And rain will make the flowers grow

Här blommar saker. Januari månad och det blommar, helt overkligt.
Dagen har varit ganska händelserik, har tvättat, varit på marknad, rensat avlopp i köket och städat lite. 
Kallt har det varit också här. Winter is comming.


måndag 27 januari 2014

Hippies and flowers

Cyklade bort till en närliggande blomster/inredning/djuraffär fyllt till bredden med färger. Holländarna kan sina blommor och arrangemang för när man gick där blev man både inspirerad och motiverad att ha det så fint hos sig som där. Dessa fick följa med hem. (10 st för 25 kronor) är inte allt för dyrt enligt mig så vi satte 10 i köket och 10 i den stora tjejens rum. Här kan man unna sig färska blommor flera gånger i veckan om man vill utan att bli ruinerad som man hade blitt hemma i Sverige vilket gör vardagen här lite roligare enligt mig!
Köpte också tillbehör till kaninerna och hade tur med vädret för både när vi cyklade dit och hem var det uppehåll. Tänkte kanske sticka dit imorgon igen och kolla in all inredning som fanns där.
Ska försöka att ta Primark i helgen och på onsdag blir det min första bilkörning här i Holland när jag ska skjutsa mamman till flygplatsen. 
I övrigt har det verkligen varit en bra dag. Har fått mycket gjort och förhoppningsvis kommer det vara så imorgon också. 



Born To Die

Solen har skinit hela dagen men för bara en liten stund sen gick den i moln och regnet började vräka ner. Hade hoppats att solen skulle stannat till ikväll men nej, inte idag.
Har börjat planera lite för hur jag vill att mitt rum ska se ut, ska trots allt spendera ett år i det och vill kunna se mig i det. Har städat och börjat möblera om det lilla som går att flytta på och det blev en förbättring. Vill att det ska bli min oas när jag vill vara för mig själv och slappna av.
Nu har jag passerat två veckorsgränsen här i Holland och allt känns fortfarande fantastiskt vilket egentligen är lite konstigt. Jag tycker att jag borde fått lite hemlängtan men det har jag inte. Klart att jag saknar min familj, min katt och mina vänner men det gör jag alltid när jag är ifrån dom, enda skillnaden nu är att det tar lite längre tid denna gången innan jag får träffa dom igen.



söndag 26 januari 2014

Animal Tracks

Utrecht. Vilken otrolig stad. 
Mötte upp 4 av de andra au pairerna igår och tog bussen till Leiden för att sen ta ett tåg till staden Utrecht. Visste egentligen ingenting om staden sen innan förutom att jag hade blitt tipsad om att åka dit så det kändes extra förväntansfullt. 40 minuter efter att tåget lämnat Leiden var vi framme på stationen. Först passerade man station, ett stort shoppingcenter och kom ut mitt i centrum på en utav shoppinggatorna. Halva dagen spenderade vi vid olika sevärdheter och gick runt och tittade på alla små söta hus, kanaler och häftiga byggnader. Andra halvan gick vi i butiker, fikande, åt lunch och gick på en liten marknad. Utrecht är en perfekt dagstur för personer som precis som jag gillar att kunna gå runt i stadskärnan på små trånga gator, kunna gå till alla sevärdheter och känna sig helt tagen av stadens skönhet och historia. Kommer garanterat att åka dit i vår igen när träden börjat få blad och sätta mig utmed kanalen vid någon av alla restauranger och ta en öl och njuta av Holland till max!
Nu ska vi snart åka till Amsterdam för en hästhoppningsshow! 















fredag 24 januari 2014

It ain't me babe

Det har snart gått två veckor sen jag kom till Holland och tiden har verkligen bara sprungit förbi, speciellt denna veckan. Rutinerna börjar falla bra på plats, jag känner själv att min kropp och mitt sinne börjar anpassa sig bra till det nya tempot. Är en väldigt stor skillnad mot det förra arbetet jag hade.
Men detta jobbet kräver mycket utav en men inget negativt med det, var bara ett tag sen jag kunde vara mig själv på min arbetsplats.
Idag har jag bakat, lagat pizza och varit på stan lite. Regnade hela förmiddagen men efter lunch kom solen fram och det blev en superfin fredag.
Den lilla sa en så rolig sak idag
" Min mormor är min mammas mamma, crazy?!"
Hade gärna velat veta vad som föregicks i det lilla huvudet.
Nu babysitter jag 4 kids och hittills sköter dom sig perfekt, men får se se vid läggning.
Imorgon ska jag och några andra utav au pirerna åka till Utrecht.  Ska bli spännande att se allt där! När man söker på google kommer helt fantastiska bilder fram så det lär bli lyckat!

torsdag 23 januari 2014

The Weeknd

Har spenderat hela dagen i tvättstugan och är inte klar än men har hunnit med mycket annat också. Barnen kom hem nyss så vi har druckit smoothie och nu leker dom.
Har en irriterande förkylning som inte tycks ge sig just nu vilket är ganska irriterande för jag kan inte andas genom näsan riktigt. 
Ska snart börja med lite mat och sen blir det nog att sätta på en film och "vila sig i form".
Har helt fastnat för en låt med The Weeknd som heter Devil May Cry. Helt fantastiskt!

tisdag 21 januari 2014

A day in the life

Tisdag = liten marknad här i Wassenaar. Blev tipsad om den förra veckan så cyklade dit idag och köpte lite frukt och grönsaker. På marknaden fanns det även ost, fisk, närproducerade produkter och andra småsaker, var faktiskt ganska mysigt att gå runt där en liten stund men det var ju ingenting jämfört med marknaden i Haag.
I kväll blir det köttgryta med blomkålsris och en skype med storasyster.


 

You know I'm no good


måndag 20 januari 2014

Not all those who wander are lost

Dagen har varit lång.
Gick upp som vanligt, gjorde frukost och såg till så att barnen kom iväg till skolan. Precis när jag hade lämnat den minsta på skolbussen kom städerskan som städar här varannan vecka. Hon hälsade och satte igång. Hon var verkligen snabb och plockade bort alla saker som stod framme vilket var förvånansvärt, tänkte att hon kanske bara skulle torka, dammsuga och liknande men hon körde en extrem makeover typ. Grejen var bara att jag ville inte vara i vägen för henne så försökte byta rum lite då och då så att hon kunde röra sig fritt. 
Lite innan barnen kom hem bakade jag kladdkakemuffins så när dom kom dekorerade vi dom tillsammans och sen fikande vi lite. 
Resten av eftermiddagen pysslade vi (fick ett armband), jag lagade kyckling med pasta och pesto, kollade på film och bara tog det lugnt. Nu sover dom och jag ska nog ta en promenad med hunden innan det är dags för sängen.
Idag har jag saknat svenskt smör, våran bra teflongryta vi har hos mamma och pappa och vanlig saft.

Sover förvånansvärt bra här just nu också. Innan har jag alltid haft problem med att jag vaknat ofta, haft mardrömmar eller inte kunnat somna men hittills har jag inte haft något av mina tidigare problem vilket är fantastiskt skönt. Känner att jag har mer energi att göra saker, att skapa små vardagsprojekt och orkar planera saker noggrannare än vad jag kanske har gjort vissa gånger tidigare. Sen tror jag att miljön och framförallt tempot här är hälsosammare än att bo i Göteborg för här är det tyst på kvällarna, här är det mörkt på riktigt och här trängs man inte på någon svettluktande spårvagn som är överfull eller luktar gammal bakfylla, här cyklar man i friska luften. 


Jake Bugg - Broken



Dagens kille. Hans båda album är odödliga för mig. 

söndag 19 januari 2014

Beach

Vaknade sent idag, åt frukost och hoppade på cykeln och cyklade till stranden som ligger 5 kilometer från huset. Vägen dit går genom ett naturreservat som ser ut som något från filmen Ps I love you, alltså helt otroligt vackert. Väldigt många var ute och promenerade, cyklade eller red. 
Stranden var magisk, har aldrig sett något liknande. Kilometer efter kilometer av vit sand, stranden måste varit några hundra meter bred också. Man såg ända bort till den berömda strandpiren i Den Haag.
När jag cyklade hem bestämde jag mig för att cykla runt lite här i Wassenaar och kolla in omgivningen. Vilka hus det finns. Det är små palats som ligger i utkanten här, helt sinnes.
I kväll ska jag nog bara ta det lugnt och vila ut inför en ny vecka. Nu har första veckan gått här i Holland och än så länge är allt väldigt bra.



lördag 18 januari 2014

Den Haag

Jag har fått en ny kärlek, Den Haag. 
Tog en sovmorgon idag, duschade och åt frukost. Sen hoppade jag och familjen in i bilen och åkte mot Den Haag. Vägen dit är hur fin som helst med öppna fält, skog, underbara hus och lite kanaler (ofc). 
Vi stannade först till på en jättestor marknad som påminner precis om hur det är i London på marknad med alla sorters mat, kläder, elektronik, väskor och blommor. Vi gick nog runt där i 2 timmar innan vi begav oss till Den Haags centrum. Väl framme gick vi först och åt lunch på ett superbra ställa som hette Uno och efter det strosade vi runt i affärer i någon timme. Det lilla som jag såg av Den Haag var magiskt så jag tror att det kommer att bli ganska många resor dit framöver. Staden hade en behaglig atmosfär, det fanns många roliga butiker och det tog kanske bara 15 minuter att åka med bil från "dörr till dörr". I vår ska jag cykla dit har jag tänkt mig.
Ikväll har jag och tjejerna haft myskväll. Vi åt pizza idag igen, kollade på den nya filmen Frozen från Disney och hade lördagsmys. 
Over and Out.

fredag 17 januari 2014

Lady Luck

Har varit en bra dag.
Vi var hos veterinären tidigare och hämtade medicin till Ronja, jag har bakat pizza som blev hur bra som helst, kollat på film och tvättat 5 maskiner tvätt idag. Känns som att alla rutiner börjar falla på plats nu och att man har kontroll. På söndag har jag varit här en vecka vilket känns konstigt, inte på ett dåligt sätt utan på ett bra. Jag känner mig hemma med detta nu. 
Ikväll ska jag prata med min storasyster, mamma och pappa på facetime sen sova för imorgon ska jag och familjen åka till Haag och kolla runt, awesome.


Dog


Friday

Fredag. Jag har haft en toppenvecka. 
I onsdags träffade jag de andra tjejerna som också jobbar som au pair i området, vi åt frukost på Hema som är som ett litet Åhléns här i Wassenaar. Alla var super och det var väldigt roligt att få höra om deras vardagar och hur dom ser på livsstilen som man har som au pair. Efter frukosten följde jag med en av tjejerna till Leiden som är en närliggande stad, supermysig! Vi gick runt i affärer i några timmar och sen åkte jag hem igen för massa mys med barnen.
Igår hjälpte jag den stora med läxorna vilket faktiskt är ganska roligt! Det är roligt att se att man kan vara till hjälp och se hur glad hon blir av att klara uppgifterna.
Den lilla har kommit upp till mig nästan varje morgon denna veckan och lagt sig så vi har haft en liten mysig stund innan det är dags för frukost. 
I helgen ska jag babysitta dom på lördag, annars vet jag faktiskt inte vad som händer. Tänkte att jag ska försöka cykla till stranden om det är bra väder någon dag.
Tills vidare!

Ska också få ett holländskt nummer snart!

tisdag 14 januari 2014

Rainy Days

Vaknade klockan 06 idag av att den lilla kom upp till mitt rum och la sig jämte mig. Vi låg nog i en halvtimma och myste och pratade om allt från att mina kläder såg ut som ett monster när dom hänge på en klädstång till att det är nog ganska mycket varmare i Thailand nu. 
När klockan var halv 7 klädde vi på oss och jag började med frukosten. Sen vaknade den stora och vi alla åt frukost innan dom skulle till skolan.
Idag har jag varit inne en sväng i centrum som har riktigt mycket mysiga butiker men de flesta är ganska dyra. Kan bero på att detta kallas Lilla Hollywood. 
Nyss trotsade jag regnet och cyklade bort till den lillas skola med lite nya kläder och kollade läget snabbt. Fick frågan om varför jag var där av henne, så söt.
När dom kommer hem blir det nog lite pyssel, kvällsmat och kanske en film. 
I centrum i Wassenaar

måndag 13 januari 2014

Privet Drive

Var precis ute med Ronja (hunden) på en kvällspromenad. Det är fortfarande helt förbryllande hur lugnt detta området verkar. Jag bodde i Kortedala i 1,5 år och har liksom vant mig vid bilar som tutar, polishelikoptrar som cirkulerar runt i området, kyrkor som ringer i klockorna mitt i natten och fulla människor som ropar lite väl högt. Men det är skönt att ha lite lugn och ro runt sig nu.
Gatan som jag bor på påminner så mycket om Privet Drive i Harry Potter, jag trodde nästan att Snape skulle hoppa fram bakom en utav alla murar jag passerade.

Eftermiddagen spenderades här hemma, barnen kom vid 4 så då åt vi fruktsallad sen hade den lilla en kompis över så jag höll ett litet öga på dom och förberedde lite inför morgondagen då jag är själv från morgon till kväll så jag ska både väcka och natta men jag tror att det kommer att gå bra, dom är så snälla så.
Tror att jag ska kika en film sen gissar jag att jag kommer att däcka av. 
Här är en ganska dålig bild på den lilla sjön jag hittade idag. Den låg i en jättemysig park med små broar över lite bäckar och stora gräsmattor för hundarna att springa på. Tror att detta kommer bli en fantastisk plats till våren! 


I got sunshine

Vaknade klockan 06:45 idag och gick ner och gjorde frukost till barnen och sen myste vi innan det var dags för deras första skoldag efter lovet. Efter lite disk och slappande cyklade jag och mamman och skrev in mig här i Wassenaar, hon visade mig centrum och massa mysiga ställen man kan gå till, en nöjespark stor som Liseberg och sen båda flickornas skola. Dom går verkligen i mysiga skolor med otroligt fin skolmiljö.
Var precis ute med deras supersöta hund och utforskade området lite. Hittade en park, en liten sjö, några kanaler och många väldigt stora och fina hus. Kommer verkligen trivas här för området är lugnt och skönt, det tar ca 3 minuter att cykla till centrum och vädret har hittills varit på min sida.

Från mitt rum har jag denna utsikten.
På gatan där jag bor.
Fick bästa mottagandet igår!

söndag 12 januari 2014

In love

Efter att ha spenderat en hel dag på 3 flygplatser ligger jag nu i min nya säng i mitt nya rum i mitt nya hus hos min nya familj i mitt nya land. Allt känns helt overkligt. Jag fick världens finaste välkomnande utav familjen, vi tillbringade kvällen med pizza, film och mys. 
Mitt första intryck av Holland är att det är så himla vackert landskap här. Kanaler, stora fält, tegelmurar med slingrande mörkgröna växter, små trädgårdar, lunga gator och överallt kan du köpa blommor. Denna bilden får bli tillägnad min mamma. Kommer sakna min familj otroligt men vet att dom bara är 2 timmar bort med flyg.



Fly

Sitter nu äntligen på Landvetter flygplats och det är ca 1 timme kvar tills planet lyfter mot Stockholm. Har med mig mamma, pappa och Lollo som jag snart ska säga hejdå till för några månader, kommer inte att bli allt för roligt men nu är  det min tur att bege mig ut i världen och göra nya saker. Kommer att landa i Amsterdam vid halv 4 i eftermiddag så det kommer att bli en lång dag. Ska bli så spännande att träffa familjen! Hörs när jag är framme i Holland! 

onsdag 8 januari 2014

Young and Beautiful

Det är 4 dagar kvar idag till Holland. 

Har inte orkar packa idag heller så jag måste göra det imorgon för att få ett grepp om det är något som jag behöver köpa eller så innan söndag. Börjar kännas lite nu men det är inte en oro utan snarare en längtan efter ett nytt äventyr. 
Lana del Rey- Young and Beautiful på varv i hörlurarna, ska försöka att skriva ner den slutgiltiga listan på vad jag ska ha med mig. 


måndag 6 januari 2014

Stormy Monday

Har återhämtat mig från helgen och insett att jag faktiskt åker nu på söndag vilket är helt sjukt. Min storasyster var här och sa hejdå, i veckan ska jag träffa vänner och släkt, jag ska packa och sen står jag där på Landvetter flygplats och lämnar Sverige för ett tag. 
I lördags träffade jag många av mina underbara vänner hos en av mina närmsta. Vi åt, drack och dansade till morgonen, kommer verkligen att sakna dom så himla mycket.
Nu sitter jag här och letar efter bra listor på hur man packar eller rättare sagt vad man ska packa för jag känner att just nu behöver man nog en mall att följa så att man inte glömmer en massa saker. 

Nu ska jag försöka se över mina kläder som just nu är i en stor hög i ett hörn och lyssna på Fleetwood Mac's album Rumours. 


bilder från tumblr.com

onsdag 1 januari 2014

New Year

Firade nyår med Elinor och hade det riktigt bra. Nu är det bara 11 dagar kvar till Holland och borde kanske börja packa snart men orkar inte idag, får ta det en annan dag. Imorgon är näst sista jobbdagen i Göteborg så det blir att somna in tidigt ikväll.